BLOG ILLYZ - Cerita Tips Panduan Freebies

Blog Illyz
Adalah Dofollow blog yang menyediakan pelbagai cerita menarik,tips,panduan,freebies dan pelbagai lagi,kepada semua yang suka komen di blog,tolong jangan buat komen spam okay? Follow blog illyz jika anda suka cerita,tips dan panduan yang disediakan ^^

Wednesday, July 27, 2011

Apa itu Dofollow dan Nofollow

Dofollow dan Nofollow?


Dofollow dan nofollow adalah satu perkara yang cukup menarik kepada blogger dan juga webmaster.Hampir kesemua blog mengunakan default setting iaitu "nofollow" dimana kesemua link di pages dan juga komen tidak difollow oleh google dan search engine lain.Google mengunakan setting default nofollow kepada blogger untuk mengelakkan daripada spam link.

Dofollow = Google bukan sekadar index page anda,malah follow semua link yang ada di blog
Nofollow = Google hanya index page,tetapi tidak follow link yang ada di blog anda

Mengapa dofollow ini penting?


Ramai blogger dan webmaster mahu "increase" atau menaikkan Google Page Rank ( PR ),dan ini penting untuk mendapatkan ranking tinggi di carian search engine.Salah satu cara untuk mendapatkan High PR di search engine adalah dengan mendapatkan link daripada blog dan website lain ke blog atau website anda. Jika link link yang anda dapatkan ke blog anda ini "nofollow" google tidak akan mengira link ini dan menganggap link ini sebagai "worthless" untuk search engine ranking anda.

Bagaimana Dofollow ini berfungsi?

Sekarang ni illyz ambil contoh melalui blog illyz.Anda komen ke blog illyz dimana blogillyz merupakan jenis dofollow.Jika anda meletakkan komen ( Nama dan Url ) dan komen ke blog illyz.Secara tidak langsung blog atau website anda mendapat linkback daripada semua posting illyz walaupun anda cuma letak 1 komen sahaja.Jika illyz posting lebih daripada 100,maka blog atau website anda mendapat lebih 100 linkback hanya daripada blog illyz.Bagaimana jika anda komen ke lebih 100 blog menarik dan setiap blog tersebut mempunyai lebih daripada 100 posting?

Tapi harus juga di ingatkan,komen haruslah sesuai dengan topik yang di perbincangkan.Illyz,sepertimana blogger blogger lain tidak suka dengan komen spam yang hanya masuk dan tinggalkan link sahaja.Kalau illyz jumpa komen seperti ini,illyz tak approve malah illyz delete daripada blog illyz dan secara tidak langsung,anda tidak akan dapat apa apa linkback daripada blog illyz.

Selain daripada itu,setiap kali illyz post apa apa link di posting illyz,secara tidak langsung,link tersebut juga mendapat linkback daripada blog illyz.

Mengapa Dofollow penting?

Dofollow penting bagi blog blog posting yang mempunyai link di setiap posting.Google bukan sekadar index page anda,malah follow setiap link yang anda post di posting blog atau website anda. Ini secara tidak langsung ,dapat menaikkan search engine ranking anda ( jika link yang anda post di posting adalah dofollow,maka peluang untuk ranking naik lebih tinggi )

Selain daripada itu,ramai blogger blogger mencari blog atau website yang "dofollow" dan komen untuk mendapatkan linkback.Dan ini juga peluang anda untuk mendapatkan lebih banyak traffic

Kesimpulannya,Dofollow ini penting bagi blog blog yang ingin menaikkan ranking search engine dengan mendapatkan linkback daripada blog blog yang dofollow :)

Monday, July 25, 2011

Masalah bila nak Enable Lan Connection?


Masalah Lan Connection?

Seringkali bila menghadapi masalah dengan komputer,ada sesetengah penguna komputer yang tak tahu bagaimana untuk selesaikan masalah,terus bawa ke kedai komputer atau reformat komputer anda.Mungkin ada sesetengah pembaca illyz menghadapi masalah seperti di bawah

Bila nak enable Lan,yang keluar connection failed?

Jika anda pernah mengalami masalah ini,mungkin masa tu,anda perlu untuk disable Lan connection dan bila dan enable semula,tak dapat? Yang keluar hanya "connection failed" dan bagaimana anda cuba sekalipun, jawapan dan hasilnya tetap sama?


Cuba selesaikan masalah ini dengan cara yang diajarkan melalui panduan di bawah

1 ) Klik pada Menu "Start"
2 ) Klik pada Menu " Run"

3) Selepas itu ianya akan keluar 1 box,Kemudian,taip " CMD "

4)1 box besar berwarna hitam akan keluar,Taipkan Chkdsk / R




5) Bila keluar " Chkdsk cannot run because the volume is in use by another process......" Tekan Y. Kemudian restart komputer anda dan jangan skip apa apa.Tunggu hingga selesai dan kemudian cuba enable Lan connection anda semula.

Mungkin bagi sesetengah Pc / Komputer,teknik ini tidak berkesan,tetapi apa salahnya jika anda semua cuba dahulu.

" Semoga hari ini lebih baik daripada hari sebelumnya "
"Semoga rezeki kita semua lebih murah dan dilindungi daripada ganguan jahat"

Thursday, July 21, 2011

Awas Scam ! - Fakta sebenar Login Facebook dapat Duit

Login Facebook Dapat Duit?

HARUS BACA

Betul ke login facebook boleh dapat duit sehingga RM 100 Sehari? Setiap kali login facebook atau sedang check check facebook anda,mungkin terjumpa post post seperti login facebook dapat duit dan bermacam lagi.Jangan mudah terpedaya dengan benda benda seperti ini kerana kebanyakkannya tidak lebih daripada scam sahaja.

Tahukah anda bahawa konsep login facebook dapat duit hanya untuk mengkaburi mata anda sahaja? Illyz jumpa artikel ini semasa illyz sedang melayari blog http://cdiqlife.com/dan terbaca artikel mengenai login facebook dapat duit yang scam ini.

Mengikut apa yang Penulis Blog Cdiqlife.com ini,konsep login facebook dapat duit ini sebenarnya :-

  • Anda cari orang atau downline anda dan anda dapat duit. Atau dengan kata lain konsep ‘headhunting’.
  • Bulan-bulan kena renew balik yuran pendaftaran sebanyak RM100. Tapi ada tricks untuk renew secara percuma tanpa membayar apa-apa kepada upline anda.
  • Sama macam konsep Myspacetunai.com yang pernah hangat sewaktu Myspace menjadi sosial network nombor 1 sebelum adanya Facebook.
  • Segala ebook, audio dan video yang ditawarkan adalah sekadar untuk mengaburi dan sebagai kekuatan untuk mengatakan ianya sebuah perniagaan internet yang sah walhal kalau dilihat secara telus, nampak sangat ianya adalah sebuah money-game.  
Fakta Penipuan yang harus anda baca dan tahu mengenai Konsep Login Facebook Dapat duit ini
1. Mengeksploitasi gambar orang atau gambar duit 
Gambar ini illyz ambil daripada google dengan hanya search image mengunakan keyword "duit"

Saya terkejut bila saya terjumpa dalam Facebook seseorang yang mempromosikan money-game ini dengan meletakkan gambar seorang IM yang sedang memegang duit. Sedangkan pada asalnya, gambar itu digunakan untuk tujuan lain. Namun, gambarnya telah dieksploitasi oleh individu-individu tertentu untuk mengaburi mata orang ramai bahawa mereka akan dihujani dengan Login Facebook Dapat RM100.

2. Mengatakan Login Facebook Dapat RM100 adalah sebuah perniagaan yang sah dengan konsep terkini

Saya amat-amat membantah perkara ini. Saya tidak bersetuju benda ini adalah 1 perniagaan kerana tidak melibatkan penjual-produk-pembeli. Yang ada hanyalah mereka yang penipu dan yang tertipu.

3. Indah khabar dari rupa
Sesiapa yang nak tau rahsia macam mana nak dapat RM100 setiap kali kita log in facebook boleh hantar message ke inbox saya..Betul..Ini realiti.. Saya amat berterima kasih kepada rakan fb sy yang telah membongkarkan rahsia ni kepada saya..
p/s: Rahsia ini terlalu mudah.. cuma hantar message ke inbox saya je kepada sesiapa yang berminat hendak melihat RM100-RM1000 masuk ke akaun bank mereka setiap kali log in facebook
Ini adalah petikan dari beribu-ribu ayat yang digunakan oleh mereka untuk menarik orang lain join dan menjadi downline mereka. Cuba fahami betul-betul “rahsia macam mana nak dapat RM100 setiap kali kita log in facebook boleh hantar message ke inbox saya”. Adakah Mark Zuckerberg begitu baik hati untuk menghantar mesej inbox setiap pengguna Facebook yang mengatakan, “Hey dude! This 100 bucks for u. Thanks for being our loyal user.” Hell no!! Baca ayat sehingga habis “cuma hantar message ke inbox saya je kepada sesiapa yang berminat”. Jadi siapakah yang sebenar menghantar mesej ke inbox mereka?? Andalah yang menghantar mesej ke dalam inbox mereka.

4. Menggunakan akaun Facebook palsu
Ini adalah taktik yang sering digunakan. Dan kebiasaannya, akaun palsu ini menggunakan gambar awek yang hot + sexy dimana gambar mereka boleh diperolehi dengan mudah menerusi carian di Google.

Untuk artikel penuh mengenai fakta sebenar login facebook dapat duit ini,sila lah layari blog cdiqlife.com

Jika anda rasa tidak percaya / anda salah seorang daripada member yang join login facebook dapat duit ini,dan bercanggah pendapat,Lihat fakta sebenar mengapa anda harus percaya
  1. Penulis Cdiqlife.com sudah lama dalam biz internet dan dah banyak hasilkan income dengan cara sendiri yang bukan scam.Kiranya otai.
  2.  Selain daripada Cdiqlife.com , ada banyak lagi otai otai di forum forum terkenal seperti Wangcyber,Carigold dan beberapa forum malaysia yang menyokong fakta login facebook dapat duit ni tidak lebih daripada scam.
  3. kebanyakan Otai otai yang menyokong fakta login facebook dapat duit ini tidak lebih daripada scam merupakan golongan yang dah hasilkan pendapatan ribuan,puluhan ribu,dan ada yang ratusan ribu melalui cara penjanaan wang mereka sendiri.
  4. Bukan otai otai forum sahaja,malah ramai blogger blogger yang dah lama dalam bidang blog ini juga sokong.Blogger blogger yang menyokong fakta ini juga telah menghasilkan pendapatan yang lumayan melalui cara penjanaan wang mereka sendiri. ( adsense,ppc,affiliate,jualan produk,panduan,forex dan pelbagai lagi )
Jika anda tetap tidak percaya,itu terpulang kepada anda.

Bagi illyz,banyak cara untuk hasilkan pendapatan melalui facebook ini,salah satunya ,join affiliate program yang baik dan boleh hasilkan jualan.Seperti affiliate buku masakan.Cari 1 website yang jual ebook panduan resepi masakan,promosikan affiliate link anda mengunakan kaedah yang betul dan ayat iklan yang menarik,target kepada yang berminat untuk belajar memasak atau ingin mengetahui resepi masakan.Tidak mustahil untuk hasilkan income melalui cara ini.

Atau promosikan website hosting atau panduan berblogging,panduan ppc atau panduan affiliate serta ebook panduan lain yang boleh hasilkan jualan.

Saturday, July 16, 2011

Antivirus Percuma Yang Menjadi Pilihan Tahun 2011

Pilihan Antivirus percuma terbaik 2011

Seperti yang anda semua tahu,virus banyak memberikan masalah kepada kita.System rosak,performance pc jadi lebih slow,selalu keluar error,folder tak boleh delete,file tak dapat buang,tak dapat install software dan juga buatkan pc banyak kali restart.Bukan itu sahaja,malah spyware ( mencuri maklumat peribadi terutama akaun bank online,paypal,dan akaun yang berkaitan dengan $$ ) malware dan pelbagai jenis virus dan yang paling menakutkan,Virus Sniffing ( mencuri maklumat peribadi )

Dari mana datangnya virus virus jenis jenis macam ni?

Seperti yang kita tahu,kebanyakkan virus virus ni datang daripada internet,search engine dan pelbagai lagi website website berbahaya,file sharing website.Jika anda selalu pergi ke cyber cafe,sila pastikan cyber cafe tersebut mempunyai protection yang baik jika anda ingin mengakses laman web online banking atau yang berkaitan dengan duit.Ini kerana kebanyakan cyber cafe mengendahkan sistem keselamatan dalam pc.

Antivirus percuma yang patut anda install jika anda mempunyai pc sendiri di rumah

AVG FREE ANTIVIRUS

Salah satu pilihan sesuai untuk anda gunakan.Bukan sahaja free,malah proses "scan" juga cepat dan berkesan.Antivirus ini boleh Remove Apa sahaja potensi  virus,malware,spyware,adware dan banyak lagi yang penting,Anda " keep up to date " AVG Free ini.
Download link : http://free.avg.com/us-en/download-avg-anti-virus-free

avira antivir

Avira Antivir

Avira antivir juga merupakan salah satu pilihan antivirus yang anda boleh gunakan.Kalau mengikut pengalaman,Avira ini boleh remove semua jenis virus pc yang berpotensi untuk "harm" pc anda,Cuma anda kena pastikan " Keep Update "



Download Link : http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus

Panda cloud antivir

Panda Cloud Antivirus

Kadang kadang ramai cakap antivirus ni tak dapat install di sesetengah pc.Tapi protection daripada antivirus ini juga boleh tahan.Yang penting jangan lupa update.Dari segi performance,tak banyak sangat makan "RAM" pc,dan pc tak jadi slow.Scan lancar tak delay.


Download Link : http://www.cloudantivirus.com/en/

Sebenarnya ada lebih banyak lagi antivirus antivirus percuma yang terdapat di internet,cuma kena berawas sebab ada sesetengah antivirus adalah "Fake" atau palsu.Jadi gunakan antivirus yang boleh di percayai.Kalau rasanya mampu untuk beli antivirus yang berbayar,apa salahnya.

Jika anda mempunyai cadangan lain tentang antivirus percuma yang anda gunakan ( yang boleh dipercayai ),jangan lupa tinggalkan komen dan share info anda kepada pembaca pembaca yang lain.

Wednesday, July 13, 2011

Katak katak beracun yang boleh membunuh

katak beracun

Gambar di atas merupakan salah satu daripada katak beracun yang boleh membunuh  ( cane toad ) dari Australia.

Selain daripada itu,gambar gambar yang ditunjukkan di bawah juga adalah katak katak yang beracun yang boleh membunuh jika tersentuh dan kebanyakkan katak katak ini daripada kawasan pedalaman Hutan Hujan Amazon.Jika anda terjumpa katak katak ini,cuba hindari daripada tersentuh kerana bisa daripada kulit katak ini boleh membunuh.

katak beracun

katak beracun

katak beracun

Monday, July 11, 2011

Blogger blog dan Picasa Akan dibubar?


Betul ke blogger dan picasa album akan dibubarkan?

Berikut adalah artikel yang di dapati daripada blog http://rajacopypaste.blogspot.com/2011/07/panas-blogger-dan-picasa-akan.html

Mengucapkan selamat tinggal kepada Picasa dan nama-nama Blogger: Google bercadang untuk bersara jenama beberapa nama bukan Google dan menamakan mereka sebagai produk Google, Mashable telah dipelajari.

Langkah ini adalah sebahagian daripada usaha yang lebih besar untuk menyatukan jenama bagi pelancaran awam Google +, inisiatif sosial gergasi carian.

Blogger dan Picasa tidak akan pergi, sudah tentu mereka akan dua produk yang paling popular di Google. Sebaliknya, mengikut dua sumber biasa dengan perkara itu, Google bercadang untuk menamakan semula Picasa "Foto Google" dan Blogger akan menjadi "Google Blog."

Beberapa jenama lain Google mungkin akan terjejas, walaupun sumber-sumber kami yang dibuat dengan jelas bahawa YouTube tidak akan akan dijenamakan semula. Gergasi teknologi ditutup Google Video, webnya gagal perkhidmatan video, pada bulan Mei.

Langkah itu tidak tanpa duluan; Google memperoleh Jotspot pada tahun 2006 dan dijenamakan semula sebagai Tapak Google pada tahun 2008. Pada tahun 2007, Google memperoleh VOIP platform GrandCentral dan dilancarkan semula sebagai Google Voice pada 2009.

Picasa dan Blogger juga pengambilalihan Google, walaupun kedua-dua syarikat telah menjadi sebahagian daripada empayar Google untuk jauh lagi. Picasa telah diperolehi pada tahun 2004 dan Blogger (bersama diasaskan oleh Evan Williams Twitter) telah diperolehi pada tahun 2003 dan merupakan salah satu daripada 10 orang paling paling melawat laman web di dunia.

Walaupun penjenamaan semula boleh mengganggu sesetengah pelanggan yang sedia ada, ia juga memberikan Google keupayaan untuk mengintegrasikan sepenuhnya kedua-dua perkhidmatan ke Google +.

Penjenamaan semula yang akan datang pada minggu enam bulan akan datang

Peralihan dari Picasa dan Blogger Blogs Foto Google dan Google akan berlaku "dalam sebulan untuk satu setengah bulan," kami telah diberitahu.

Tarikh menjajarkan dengan pelancaran mungkin awam Google +. Mashable telah diberitahu untuk menjangkakan kemunculan awam Google + pada atau sebelum bulan Julai 31. Tarikh tersebut adalah penting kerana ia adalah hari semua? Google swasta akan dipadam.

Kami percaya Google tidak mahu mempunyai profil swasta selepas pelancaran + Google umum. Sebaliknya, syarikat itu berkemungkinan untuk menggalakkan pengguna yang mahu lebih privasi untuk menggunakan Bulatan pendita kumpulan rakan mereka.

Usaha penyatuan jenama akan menjadi yang terbesar dalam sejarah syarikat itu tidak pernah dinamakan semula hartanah yang besar seperti Blogger. Blog popular penciptaan perkhidmatan telah menerima banyak kasih sayang tambahan baru-baru ini. Pada bulan Mac, Google mengumumkan bahawa Blogger akan menerima major overhaul. Kami keraguan ramai orang yang baik pulih dijangka akan termasuk penjenamaan semula, walaupun.

Google + masuk akal yang sempurna untuk Blogger dan Picasa - kedua-duanya adalah produk sosial yang bertambah baik apabila lebih ramai orang menggunakannya.

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa Google + sudah mempunyai ciri-ciri gambar, produk yang kami percaya menggunakan Picasa technology. Ia juga penting untuk ambil perhatian bahawa Google + 's photo ciri tidak mempunyai penjenamaan Picasa apa-apa jenis.

dialihbahasa dari google translate.

Tapi bagi illyz,jika google pilih untuk bubar blogger dan picasa,mungkin ada kebaikannya.Cuba bayangkan kalau blogger ditukar kepada Gblog? Kemudian domain blogspot di tukar ke .gblog.com? contoh ~>

http://blogillyz.gblog.com

Ringkas dan mudah di ingat :D . Rasanya keputusan google untuk tukar kepada jenama google memang satu keputusan yang boleh di terima .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
dreamhost bloghints Top Personal Page Ranking Tool Blog Directory blog search directory Blogged.my Free Auto Backlink Exchange Service Free Automatic Link Free Auto Backlinks From 1Malaysia backlink Free Automatic Link submit blog Entertainment Blogs Blog Directory Web Directory TopOfBlogs Blog,illyz,cerita,menarik,panduan,tips,freebies free automated linkback
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review