Pages

Monday, July 11, 2011

Blogger blog dan Picasa Akan dibubar?


Betul ke blogger dan picasa album akan dibubarkan?

Berikut adalah artikel yang di dapati daripada blog http://rajacopypaste.blogspot.com/2011/07/panas-blogger-dan-picasa-akan.html

Mengucapkan selamat tinggal kepada Picasa dan nama-nama Blogger: Google bercadang untuk bersara jenama beberapa nama bukan Google dan menamakan mereka sebagai produk Google, Mashable telah dipelajari.

Langkah ini adalah sebahagian daripada usaha yang lebih besar untuk menyatukan jenama bagi pelancaran awam Google +, inisiatif sosial gergasi carian.

Blogger dan Picasa tidak akan pergi, sudah tentu mereka akan dua produk yang paling popular di Google. Sebaliknya, mengikut dua sumber biasa dengan perkara itu, Google bercadang untuk menamakan semula Picasa "Foto Google" dan Blogger akan menjadi "Google Blog."

Beberapa jenama lain Google mungkin akan terjejas, walaupun sumber-sumber kami yang dibuat dengan jelas bahawa YouTube tidak akan akan dijenamakan semula. Gergasi teknologi ditutup Google Video, webnya gagal perkhidmatan video, pada bulan Mei.

Langkah itu tidak tanpa duluan; Google memperoleh Jotspot pada tahun 2006 dan dijenamakan semula sebagai Tapak Google pada tahun 2008. Pada tahun 2007, Google memperoleh VOIP platform GrandCentral dan dilancarkan semula sebagai Google Voice pada 2009.

Picasa dan Blogger juga pengambilalihan Google, walaupun kedua-dua syarikat telah menjadi sebahagian daripada empayar Google untuk jauh lagi. Picasa telah diperolehi pada tahun 2004 dan Blogger (bersama diasaskan oleh Evan Williams Twitter) telah diperolehi pada tahun 2003 dan merupakan salah satu daripada 10 orang paling paling melawat laman web di dunia.

Walaupun penjenamaan semula boleh mengganggu sesetengah pelanggan yang sedia ada, ia juga memberikan Google keupayaan untuk mengintegrasikan sepenuhnya kedua-dua perkhidmatan ke Google +.

Penjenamaan semula yang akan datang pada minggu enam bulan akan datang

Peralihan dari Picasa dan Blogger Blogs Foto Google dan Google akan berlaku "dalam sebulan untuk satu setengah bulan," kami telah diberitahu.

Tarikh menjajarkan dengan pelancaran mungkin awam Google +. Mashable telah diberitahu untuk menjangkakan kemunculan awam Google + pada atau sebelum bulan Julai 31. Tarikh tersebut adalah penting kerana ia adalah hari semua? Google swasta akan dipadam.

Kami percaya Google tidak mahu mempunyai profil swasta selepas pelancaran + Google umum. Sebaliknya, syarikat itu berkemungkinan untuk menggalakkan pengguna yang mahu lebih privasi untuk menggunakan Bulatan pendita kumpulan rakan mereka.

Usaha penyatuan jenama akan menjadi yang terbesar dalam sejarah syarikat itu tidak pernah dinamakan semula hartanah yang besar seperti Blogger. Blog popular penciptaan perkhidmatan telah menerima banyak kasih sayang tambahan baru-baru ini. Pada bulan Mac, Google mengumumkan bahawa Blogger akan menerima major overhaul. Kami keraguan ramai orang yang baik pulih dijangka akan termasuk penjenamaan semula, walaupun.

Google + masuk akal yang sempurna untuk Blogger dan Picasa - kedua-duanya adalah produk sosial yang bertambah baik apabila lebih ramai orang menggunakannya.

Adalah penting untuk ambil perhatian bahawa Google + sudah mempunyai ciri-ciri gambar, produk yang kami percaya menggunakan Picasa technology. Ia juga penting untuk ambil perhatian bahawa Google + 's photo ciri tidak mempunyai penjenamaan Picasa apa-apa jenis.

dialihbahasa dari google translate.

Tapi bagi illyz,jika google pilih untuk bubar blogger dan picasa,mungkin ada kebaikannya.Cuba bayangkan kalau blogger ditukar kepada Gblog? Kemudian domain blogspot di tukar ke .gblog.com? contoh ~>

http://blogillyz.gblog.com

Ringkas dan mudah di ingat :D . Rasanya keputusan google untuk tukar kepada jenama google memang satu keputusan yang boleh di terima .

No comments:

BLOG ILLYZ - Cerita Tips Panduan Freebies

Blog Illyz
Adalah Dofollow blog yang menyediakan pelbagai cerita menarik,tips,panduan,freebies dan pelbagai lagi,kepada semua yang suka komen di blog,tolong jangan buat komen spam okay? Follow blog illyz jika anda suka cerita,tips dan panduan yang disediakan ^^
Blogged.my