Pages

Saturday, July 16, 2011

Antivirus Percuma Yang Menjadi Pilihan Tahun 2011

Pilihan Antivirus percuma terbaik 2011

Seperti yang anda semua tahu,virus banyak memberikan masalah kepada kita.System rosak,performance pc jadi lebih slow,selalu keluar error,folder tak boleh delete,file tak dapat buang,tak dapat install software dan juga buatkan pc banyak kali restart.Bukan itu sahaja,malah spyware ( mencuri maklumat peribadi terutama akaun bank online,paypal,dan akaun yang berkaitan dengan $$ ) malware dan pelbagai jenis virus dan yang paling menakutkan,Virus Sniffing ( mencuri maklumat peribadi )

Dari mana datangnya virus virus jenis jenis macam ni?

Seperti yang kita tahu,kebanyakkan virus virus ni datang daripada internet,search engine dan pelbagai lagi website website berbahaya,file sharing website.Jika anda selalu pergi ke cyber cafe,sila pastikan cyber cafe tersebut mempunyai protection yang baik jika anda ingin mengakses laman web online banking atau yang berkaitan dengan duit.Ini kerana kebanyakan cyber cafe mengendahkan sistem keselamatan dalam pc.

Antivirus percuma yang patut anda install jika anda mempunyai pc sendiri di rumah

AVG FREE ANTIVIRUS

Salah satu pilihan sesuai untuk anda gunakan.Bukan sahaja free,malah proses "scan" juga cepat dan berkesan.Antivirus ini boleh Remove Apa sahaja potensi  virus,malware,spyware,adware dan banyak lagi yang penting,Anda " keep up to date " AVG Free ini.
Download link : http://free.avg.com/us-en/download-avg-anti-virus-free

avira antivir

Avira Antivir

Avira antivir juga merupakan salah satu pilihan antivirus yang anda boleh gunakan.Kalau mengikut pengalaman,Avira ini boleh remove semua jenis virus pc yang berpotensi untuk "harm" pc anda,Cuma anda kena pastikan " Keep Update "Download Link : http://www.avira.com/en/avira-free-antivirus

Panda cloud antivir

Panda Cloud Antivirus

Kadang kadang ramai cakap antivirus ni tak dapat install di sesetengah pc.Tapi protection daripada antivirus ini juga boleh tahan.Yang penting jangan lupa update.Dari segi performance,tak banyak sangat makan "RAM" pc,dan pc tak jadi slow.Scan lancar tak delay.


Download Link : http://www.cloudantivirus.com/en/

Sebenarnya ada lebih banyak lagi antivirus antivirus percuma yang terdapat di internet,cuma kena berawas sebab ada sesetengah antivirus adalah "Fake" atau palsu.Jadi gunakan antivirus yang boleh di percayai.Kalau rasanya mampu untuk beli antivirus yang berbayar,apa salahnya.

Jika anda mempunyai cadangan lain tentang antivirus percuma yang anda gunakan ( yang boleh dipercayai ),jangan lupa tinggalkan komen dan share info anda kepada pembaca pembaca yang lain.

4 comments:

Encik JI said...

skrg ni gune avg 2011 intrnet scrty sbb lebih ringan dan simple. compare dr bitdfnder dlu.

bg free avg, cr je serial, blambak2

illyz said...

haha..avg free,install je terus dapat serial key untuk forever :D

kuran said...

thanks

web design company said...

Hi..My anti virus really sucks Illy.I think ur suggestion would work for me..Let me try that anti virus and check out whats the successful way it works.Thanks for sharing !!

BLOG ILLYZ - Cerita Tips Panduan Freebies

Blog Illyz
Adalah Dofollow blog yang menyediakan pelbagai cerita menarik,tips,panduan,freebies dan pelbagai lagi,kepada semua yang suka komen di blog,tolong jangan buat komen spam okay? Follow blog illyz jika anda suka cerita,tips dan panduan yang disediakan ^^
Blogged.my