BLOG ILLYZ - Cerita Tips Panduan Freebies

Blog Illyz
Adalah Dofollow blog yang menyediakan pelbagai cerita menarik,tips,panduan,freebies dan pelbagai lagi,kepada semua yang suka komen di blog,tolong jangan buat komen spam okay? Follow blog illyz jika anda suka cerita,tips dan panduan yang disediakan ^^

Tuesday, August 30, 2011

Selamat Hari Raya Aidilfitri


Di kesempatan ini,illyz mengucapkan kepada semua Umat Islam di Malaysia,Selamat menyambut Hari Raya Aidilfitri,maaf zahir dan batin.

Kepada yang balik kampung hari ini,sentiasa berhati hati semasa berada di jalan raya dan dimana jua.Kepada yang sudah berada di kampung halaman,yang sedang beraya,jangan main mercun.hehe..

Monday, August 29, 2011

Pencipta Auto Bot Digg Ditangkap?




Auto Bot Digg - Penciptanya telah ditangkap?

Bagi yang tak tahu...digg.com merupakan sebuah social bookmarking website dan bagi mereka yang pakar seo dan traffic,digg.com merupakan salah satu "punca utama traffic" yang tinggi.Ada beberapa blogger ( pakar ) mampu hasilkan lebih 12k - 15k traffic ( K = ribu ) sehari hanya daripada digg.Belum campur sumber lain.

Video diatas cuma hiburan semata mata.Illyz jumpa video ni masa tengah cari cari cara untuk dapatkan traffic dari digg.Bagi yang belum tengok,enjoy ye..hehe..

Mula mula tengok daripada tajuk video,ingatkan betul..rupa rupanya cuma gurauan je..haha..yang kagum tu,cara mereka hasilkan robot tu..tengok video tu ye..

Friday, August 26, 2011

Teksi Yang Paling Mahal

Teksi yang paling mahal dan paling laju

Masa tengah mencari cari cerita yang sesuai untuk dipostkan di blog ini,terjumpa satu gambar yang cukup cukup menarik daripada satu laman blog whiteman.Gambar di atas merupakan gambar Kereta Sport yang paling mahal.Kereta jenis lamborghini antara kereta yang tak semua mampu dan keluaran agak limit kalau dengar cerita cerita daripada kawan mahupun blog / website.

Kalau anda berpeluang nak naik Teksi ni..nak naik tak?

Iklan yang nampak sangat menipu

Iklan yang nampak sangat menipu


hahaha...no offense,tapi nampak sangat gambar iklan ni menipu sikit.Lebih edit daripada realiti..

Tuesday, August 23, 2011

Cetak Rompak Vs Original

cetak rompak vs original

Cetak Rompak Vs Original


Gambar di atas merupakan sebab utama mengapa ramai memilih untuk membeli video cetak rompak / tengok secara online berbanding membeli..selain daripada faktor harga :)..fikir fikirkan dan renung renungkan..



Wednesday, August 17, 2011

Gambar Haiwan haiwan yang nakal

Gambar haiwan yang nakal

Warning ! Amaran ! Budak bawah umur dilarang baca :D

Haha..illyz jumpa gambar gambar ni masa illyz sedang melayari laman blog weirdexistence dan tidak kesemua gambar illyz ambil kerana ada sesetengah daripada gambar gambar yang di kongsikan oleh blogger ini tidak sesuai bagi illyz untuk post kat blog illyz.Apapun enjoy lihat gambar gambar di bawah :D










Enjoy ^^

Thursday, August 11, 2011

Dapat PR1 dalam sebulan





Check Page Rank of your Web site pages instantly:




This page rank checking tool is powered by Page Rank Checker service

PageRank 1 dalam sebulan

Hari ini adalah 11hb ogos 2011 dimana blogillyz telah pun berusia sebulan dan illyz bersyukur sebab dapat Pagerank 1 ( PR1 )dalam tempoh masa sebulan ini.Illyz tak pasti bagaimana illyz dapatkan pagerank seperti ini walaupun jika di lihat,jumlah traffic ke blogillyz amat sedikit berbanding blog blog lain yang illyz pernah kunjungi sebelum ini.

Diatas post ini illyz sediakan tool daripada http://www.prchecker.info dimana illyz dapat check pagerank illyz di website ini.Pembaca pembaca lain yang ingin semak pagerank boleh terus gunakan tool di atas.

Kalau illyz dapat cari bagaimana cara illyz dapatkan pagerank 1 dalam masa sebulan ini,illyz akan kongsikan tips tips nya di post post akan datang.Terus follow blog illyz jika suka ye ^^

Wednesday, August 10, 2011

Social Website Bookmark List Dofollow

social web dofollow

Senarai Website Social Bookmark Dofollow

Dibawah ini akan di senaraikan beberapa link website social yang dofollow.Ini penting untuk mendapatkan lebih banyak linkback ke blog atau website anda untuk dapatkan ranking tinggi di search engine.Klik link untuk terus ke website ini :)

Digg                       Folkd                     Stumbleupon   

Reddit                  Diigo                  Delicious

Bibsonomy      Buddymark      EasyBM


Buat masa ini,illyz hanya dapat senaraikan beberapa list sahaja.Mungkin di lain hari illyz akan postkan yang selebihnya.

Sunday, August 7, 2011

Kesilapan google atau kesilapan sendiri?

google

Kesilapan  google translator?


Baru baru ini,semasa illyz sedang melayari facebook,illyz jumpa satu posting menarik daripada seorang rakan facebook illyz yang mengatakan google translator ini ada banyak kesilapan dalam perterjemahan dalam daripada Bahasa English ke Bahasa Melayu.

Kemudian illyz explore dan memang nampak seperti silap daripada google translator.Tapi mungkin juga silapnya datang daripada rakan illyz sendiri atau kebanyakkan penguna Google translator.

Cuba terjemahkan daripada Bahasa English ke Bahasa Melayu di google mengunakan perkataan di bawah

Football

Dan illyz pasti anda semua akan terkejut kerana kalau di rujuk di kamus,sebenarnya football dalam bahasa melayu adalah Bola sepak tetapi keputusan terjemahan di google translate adalah seperti gambar di bawah
Mungkin sesetengah pembaca akan fikir, oh mungkin google translator ni silap,tetapi sebenarnya kalau kita explore lebih dalam lagi cara mengunakan google translator ini,sebenarnya tidak salah langsung.Jika tidak percaya,cuba klik kat perkataan yang telah di terjemah ( baju ) dan kemudian lihat di gambar di bawah
Sebenarnya ada terjemahan perkataan "football" yang betul,cuma kita kena rajin sikit explore dulu,kemudian baru buat keputusan.Sebenarnya bukan google yang letakkan 100% translation,separuh daripada translation / terjemahan tu diberikan oleh penguna penguna google.Sebelum ini website google translator ini ada link "donate your translation" tetapi sekarang tidak tahu kenapa google dah remove.

Tuesday, August 2, 2011

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan kepada seluruh Umat Islam Di Malaysia

Bulan puasa dah lepas 1 hari dan hari ini adalah hari ke 2 kesemua Umat ISLAM di Malaysia berpuasa.Illyz nak ucapkan Selamat berpuasa kepada semua.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
dreamhost bloghints Top Personal Page Ranking Tool Blog Directory blog search directory Blogged.my Free Auto Backlink Exchange Service Free Automatic Link Free Auto Backlinks From 1Malaysia backlink Free Automatic Link submit blog Entertainment Blogs Blog Directory Web Directory TopOfBlogs Blog,illyz,cerita,menarik,panduan,tips,freebies free automated linkback
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review