BLOG ILLYZ - Cerita Tips Panduan Freebies

Blog Illyz
Adalah Dofollow blog yang menyediakan pelbagai cerita menarik,tips,panduan,freebies dan pelbagai lagi,kepada semua yang suka komen di blog,tolong jangan buat komen spam okay? Follow blog illyz jika anda suka cerita,tips dan panduan yang disediakan ^^

Tuesday, June 26, 2012

Gambar Kilat Sabung Meyabung Sewaktu Letusan Gunung Berapi Di Chile

Gambar Gambar Kilat Sabung Meyabung Sewaktu Letusan Gunung Berapi Di Chile

Illyz dapat gambar gambar ini sewaktu illyz sedang melayari Laman web rasmi National Geographic memandangkan illyz suka baca info info mengenai geografi.Illyz terpegun apabila melihat bertapa cantiknya gambar yang dipaparkan di laman rasmi National Geographic mengenai kilat yang sabung meyabung sewaktu letusan gunung berapi di Chile.Dibawah Ini illyz kongsikan gambar gambar yang illyz dapat daripada sumber sumber asal.

Sumber Asal : http://news.nationalgeographic.com/news/2011/06/pictures/110606-chile-volcano-lightning-science-ash-eruption/

 Klik untuk lihat gambar penuh
 Asap macam letupan Bom Atom pula
 Cantik kan?
Indahnya....
 Lawa betul...




Monday, June 25, 2012

13 Tempat Berhantu dan Menyeramkan Di Malaysia

seram,hantu

13 tempat menyeramkan dan berhantu di Malaysia

Hari ini illyz cuma nak share satu info seram yang illyz dapat daripada satu sumber.Sumber gambar adalah daripada google.Kali ini illyz nak share satu info yang illyz rasa ramai nak tahu dan nak baca.Apapun berikut adalah apa yang illyz nak sharekan kepada semua.

1.HIGHLAND TOWER,KUALA LUMPUR
HIGHLAND TOWER,suatu masa dahulu merupakan sebuah apartment mewah yang didiami oleh pelbagai lapisan masyarakat.Satu tragedi runtuhan telah meragut puluhan nyawa. Hanya segelintir saja mayat yg di jumpai. Selebihnya masih terkubur di sana.

2.BANGLO MONA FANDEY
Banglo yang pernah didiami oleh seorang artis tidak terkenal tanah air yang juga merupakan seorang Bomoh. Beliau dan suaminya serta seorang pembantunya telah terlibat dalam satu kes pembunuhan di Temerloh,Pahang yang telah menggemparkan dunia.

3.KEMAYAN CITY,JOHOR BAHRU
Sebuah kompleks membeli belah yang terbengkalai sejak sekian lama.Adalah dipercayai komplek tersebut telah menjadi tempat kediaman pelbagai makhluk halus.

4.LEBUHRAYA KARAK
Kita pernah digemparkan dengan cerita kehadiran sebuah kereta Volkswagon berwarna kuning tanpa pemandu yang sering menakutkan pengguna lebuhraya ini.Kawasan terowong ini juga seringkali mengakibatkan kemalangan yang meragut banyak nyawa.

5.VILLA NABILA,JOHOR BAHRU
Pada suatu masa dahulu, Johor Bahru di gemparkan dengan satu kes pembunuhan di sebuah villa. Sejak dari saat itu, banyak penemuan-penemuan mistik telah terjadi di sekitar kawasan tersebut.

6.AMBER APARTMENT,GENTING HIGHLAND
Sebuah apartment usang yang sering kali meninggalkan mimpi ngeri buat pengunjung di sana. Di sebalik kemeriahan dan keceriaan kota keriangan tersebut, tersimpan beberapa kisah hitam mengenai tempat ini. Beberapa pengunjung pernah melihat kelibat manusia membunuh diri dari tingkap bangunan dan hilang apabila sampai ke tanah. Banyak lagi kisah seram mengenai tempat ini.

7. SIMPANG T - GEORGETOWN,PULAU PINANG
Lebih dikenali sebagai Junction The Deadly terletak bersebelahan dengan Union High School.Mungkin kerana terlalu banyak kemalangan misteri yang berlaku di kawasan ini terutama ketika memandu secara bersendirian pada waktu malam. Dikatakan juga terdapat sebatang pokok kecil yang kelihatan seperti wanita membawa kanak-kanak. Kononnya ia terjadi apabila seorang bomoh wanita menculik anak kakaknya dan mereka tidak lagi pernah muncul di mana-mana kecuali di jalan ini.

8.INTISTUT ST MICHAEL, IPOH,PERAK
Pada zaman perang dunia ke 2, sekolah ini telah digunakan oleh tentera Jepun sebagai ibu pejabat mereka. Pada ketika itu tentera Jepun sering menggunakan sekolah ini untuk mejalankan aktiviti penyiksaan terhadap tawanan perang. Terdapat juga banyak terowong-terowong yang dibina oleh tentera Jepun untuk tujuan penyiksaan dan penyimpanan makanan. Kawasan paling berhantu di sekolah ini ialah di gereja kecil yang terletak di sekolah ini, di mana sering kelihatan seorang mubaligh kristian berjubah hitam tanpa kepala duduk berdoa menghadap ke pintu pada waktu pagi. Kebanyakan orang yang pernah melihat merahsiakan perkara ini.

9. MALAY COLLAGE KUALA KANGSAR (MCKK) , KUALA KANGSAR,PERAK
Seperti Institusi St Michael, MCKK juga pernah dijadikan markas tentera pada zaman pendudukan Jepun dahlu. Pelar-pelajar di sini sering melihat kejadian-kejadian seperti sepasukan tentera Jepun sedang berkawad dan juga mendengan bunyi rantai yang diheret sepanjang koridor.Terdapat juga sebatang pokok yang berdekatan dengan lampu dimana pelajar sering melihat bayangan seperti ada orang di gantung di pokok berkenaan. (gambar lain illyz tak dapat jumpa,terpaksa illyz gunakan gambar yang illyz dapat daripada google)

10. Victoria Intitution, Kuala Lumpur 
Kawasan ini merupakan satu kawasan sekolah bagi kanak-kanak lelaki. Semasa pendudukan Jepun, ramai askar-askar British disiksa dan dibunuh di sekolah ini terutama di ruang bawah tanah. Banyak kejadian kerasukan di mana para pelajar akan berkelakuan pelik dan ganas yang boleh mencederakan orang di sekelilingnya. Ini dikaitkan dengan banyak roh yang berkeliaran dikawasan tersebut.

11. Bukit Tunku, Kuala Lumpur 
Satu kawasan yang menyeramkan walaupun ia merupakan kawasan perumahan paling elit di KL. Cerita misteri kawasan ini bermula apabila terdapat seorang pemuda meninggal dunia akibat kemalangan ketika sedang menunggang motosikal dengan laju di satu selekoh tajam.Terdapat juga vesi lain dalam cerita ini iaitu pemuda tersebut ghaib ketika menunggang motosikal dalam kawasan gelap. Mungkin sebab terdapat banyak pokok besar di kawasan ini yang menyebabkan timbul perasaan seram walaupun pada waktu siang. ( maaf,sebab tak dapat cari gambar penuh bukit tunku )

12. Rumah ADO Menumbok, Sabah 
[TIDAK ADA GAMBAR]
Kawasan rumah ini dikatakan paling berhantu kerana tidak pernah ada satu orang pun ADO yang tinggal lebih dari seminggu dalam rumah tersebut.Sehinggakan rumah tersebut terbiar begitu sahaja.Bermacam-macam gangguan berlaku di rumah tersebut seperti penghuni di pindahkan ketika tidur selain bunyi yang menyeramkan.( illyz minta maaf,sebab dah cari tapi masih tak jumpa )

13. Penjara Pudu
Tidak dapat disangkal lagi bahawa kawasan penjara pudu merupakan kawasan yang paling keras dan berhantu di Malaysia. Ini dibuktikan lagi bila hampir semua akhbar pernah melaporkan mengenai kejadian paranormal yang berlaku di kawasan Penjara Pudu. Kejadian-kejadian seperti gangguan lembaga hitam, wanita cantik yang berdiri di tengah lorong penjara dan macam-macam lagi gangguan bukan sahaja mengganggu banduan malah juga turut mengganggu pegawai penjara yang bertugas. Namun kini penjara yang pernah menempatkan penjenayah tegar seperti Botak Chin, Batang Kali dan lain-lain telah di robohkan untuk tujuan pembangunan.

Sebenarnya masih ada banyak lagi kawasan Menyeramkan,menakutkan dan berhantu terutama di Sabah Dan Sarawak,malah mungkin jauh lebih menakutkan dan jauh lebih menyeramkan daripada apa yang di listkan dalam post illyz kali ini.

Tuesday, June 12, 2012

Budak Perempuan Serupa Dengan Barbie

Budak Perempuan Yang Serupa Dengan Barbie

Hi semua,kali ini illyz nak posting mengenai seorang budak perempuan yang rupanya seakan akan barbie.Nama Sebenar adalah "Dakota Rose Ostrenga" dan lebih dikenali sebagai KotaKoti, ( Check Her Official Blog @ KotaKoti.com ) Berumur 16 tahun jika mengikut personal information di laman blog KotaKoti.Lahir Pada September 19,berzodiak Virgo,anda pasti akan terpesona dengan wajahnya yang seakan akan Barbie.

Laman Blog Rasmi KotaKoti : http://kotakoti.com
Google Plus Profile : https://plus.google.com/114659861126354934010
Twitter Profile : https://twitter.com/#!/dakotakoti

Dibawah merupakan gambar "Dakota Rose" A.K.A KotaKoti yang illyz dapat daripada google image.

Friday, June 8, 2012

[Gambar] Lucu Dan Pelik

Gambar Lucu,Menarik Dan Ada Yang Pelik

Salam semua pembaca dan pelawar.hari ini illyz nak posting beberapa gambar yang illyz kira lucu,ada yang menarik,ada juga yang pelik.

Terima kasih sumber ( Forum,Google ) untuk idea dan gambar.Ada beberapa gambar di bawah mungkin ( mungkin la ) tidak sesuai untuk wanita yang mengandung.



Ass Manager



Papan Tanda Amaran Hantu

Adesss

No Plat "WTF"

Alat Penjimat Minyak Alaf Baru

Papan Tanda Amaran Peragut

Illyz akan letak lebih banyak gambar untuk update seterusnya ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
dreamhost bloghints Top Personal Page Ranking Tool Blog Directory blog search directory Blogged.my Free Auto Backlink Exchange Service Free Automatic Link Free Auto Backlinks From 1Malaysia backlink Free Automatic Link submit blog Entertainment Blogs Blog Directory Web Directory TopOfBlogs Blog,illyz,cerita,menarik,panduan,tips,freebies free automated linkback
Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | ewa network review